Vlada RS-a
7

Za rad predstavništava u inostranstvu u 2016. utrošeno 4,4 miliona KM

SRNA
Vlada RS
Vlada RS
Vlada Republike Srpske usvojila je danas informaciju o predloženim programima i planovima rada sa finansijskim planovima predstavništava Republike Srpske u inostranstvu za ovu godine, prema kojoj ukupno predviđena sredstva za njihov rad iznose 4.400.000 KM.

Sredstva su predstavništvima raspoređena Odlukom o rasporedu sredstava za finansiranje rada predstavništava Republike Srpske u inostranstvu, saopšteno je iz Biroa Vlade RS-a za odnose s javnošću.

Vlada je na današnjoj sjednici usvojila i informaciju o radu i finansiranju predstavništava Republike Srpske u inostranstvu u prošloj godini.

Ministri su usvojili informaciju o doznaci ukupno odobrenih sredstava na račun licima iz Republike Srpske koja se nalaze u pritvoru pri Haškom tribunalu, prema kojoj su za ove potrebe u prošloj godini odobrena sredstva iznosila 40.000 KM.

Vlada Republike Srpske usvojila je informaciju o realizaciji Godišnjeg akcionog plana sprovođenja Strategije za unapređenje i razvoj volontiranja u RS-u za prošlu godinu, kao i Godišnji akcioni plan sprovođenja Strategije za unapređenje i razvoj volontiranja u RS-u za ovu godinu.

Vlada Republike Srpske donijela je danas odluku o davanju saglasnosti Ministarstvu rada i boračko-invalidske zaštite za sprovođenje postupka javne nabavke - kupovine stambenog objekta na području istočne Hercegovine.

Cilj je omogućavanje smještaja starih i iznemoglih lica i obavljanja palijativne njege, a bio bi stavljen na raspolaganje Javnoj ustanovi Dom penzionera Trebinje, navodi se u saopštenju.