Tužilaštvo KS
31

Za puštanje Alije Delimustafića iz pritvora saznali iz medija, pripremaju žalbu

Piše: M. N.
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
Tužilaštvo Kantona Sarajevo uložit će žalbu na odluku Kantonalnog suda u Sarajevu nakon što je odlučeno da Alija Delimustafić, prvooptuženi u predmetu "Pravda", bude ponovo pušten na slobodu.

"Ponovo ćemo dokazati da je sud donio nezakonitu odluku o puštanju Alije Delimustafića i drugih na slobodu. Informaciju smo saznali iz medija", kazala je Azra Bavčić, glasnogovornica Tužilaštva KS.

Ovo je drugi put da su Alija Delimustafić, Suada Hadžić i Lejla Cerić pušteni na slobodu nakon što je njihove žalbe uvažio Vrhovni sud FBiH. Ukinuto je rješenje o pritvoru i vraćeno u ponovni postupak s uputama kako postupiti.

Delimustafiću nisu određene nikakve mjere zabrane.

Podsjetimo, Delimustafić je drugi put uhapšen 21. decembra prošle godine u Karlovcu u autobusu koji je saobraćao na relaciji Rijeka - Zagreb. Za njim su bile raspisane međunarodna i interna potjernica, nakon što ga Sudska policija Kantona Sarajevo nije pronašla na prijavljenoj adresi kada mu je određen pritvor drugi put. Izručen je 5. januara i od tada se nalazio u pritvoru.

Tužilaštvo KS ga tereti za krivična djela organiziranog kriminala, a u vezi s djelima zloupotrebe položaja, povrede zakona sudije, pranja novca i prevara.