BiH
0

Za projekte nevladinih organizacija Općina Centar izdvojila 300.000 KM

FENA
U Općini Centar danas je upriličeno potpisivanje ugovora sa predstavnicima nevladinih organizacija čiji projekti su dobili finansijsku podršku ove lokalne zajednice, a u ovogodišnjem općinskom budžetu za podršku projektima nevladinih organizacija, osigurano je 300.000 KM.

Na javni poziv, koji je bio otvoren u oktobru prošle godine prijavilo se 240 nevladinih organizacija, a općinski načelnik Dževad Bećirević je donio odluku o dodjeli sredstava za 131 nevladinu organizaciju, s čijim predstavnicima danas potpisuje ugovore.

Udruženje "SOS Dječija sela BiH“ je dobilo finansijsku podršku Općine Centar u iznosu od 2.000 KM za sufinansiranje projekta pod nazivom "SOS Kuća za mlade Breka i polusamostalni život mladih u porodičnom modelu brige SOS dječjeg sela Sarajevo“.

Pored ostalih, iznos od 2.500 KM odobren je i za projekt "Aktiviranje mladih osoba za pružanje volonterske pomoći u učenju njihovih vršnjaka - djece samohranih roditelja s područja općine Centar“ a koji će realizirati Udruženje samohranih roditelja "Jedan manje-one less“ Kantona Sarajevo.