HNK
0

Za premijera predložen Nediljko Rimac

FENA
Nediljko Rimac
Nediljko Rimac
Na sjednici hercegbosanskoga Kantontonalnog odbora HDZ-a 1990 jednoglasno je usvojen prijedlog da se za mandatara Vlade Hercegbosanskog kantona predloži dr. Nediljko Rimac i Kantonalni odbor ovlastio ga je da poduzme sve potrebne radnje kako bi što prije bila izabrana valada.

Pravo na ovakav zaključak Kantonalni odbor HDZ-a 1990 temelji na činjenici da Vlada koju je u prošlom mandatu vodio dr. Rimac i HDZ 1990 u sve četiri godine mandata ima pozitivno revizorsko mišljenje institucije za reviziju Federacije BiH te da ta vlada nije napravila deficit, već je zatečeni deficit od 28 miliona maraka svela na 4,5 miliona.

Ta vlada po prvi put ima potpisane sve kolektivne ugovor sa Sindikatima MUP-a, zdravstva, osnovnog i srednjeg školstva čije se odredbe do danas poštuju, a najveći broj osvojenih glasova na listopadskim izborima 2010. godine osobno ima dr. Nediljko Rimac.

"Sukladno sporazumu između HDZ-a 1990 i HDZ-a BiH da u jednoj od četiri županije s Hrvatskom većinom HDZ 1990 bira predsjednika vlade, a kako je u preostale tri županije ili izabran predsjednik ili predložen mandatar iz HDZ-a BiH, to je ostala samo ova županija u kojoj možemo predložiti mandatara vlade iz HDZ 1990, što ovim putem i činimo", navodi se u priopćenju iz hercegbosanskoga Kantonalnog dobora HDZ-a 1990.