{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Za pet mjeseci utvrđene 192 nepravilnosti hrane u RS-u

S
20.6.2013. u 11:32
0
1
Za pet mjeseci utvrđene 192 nepravilnosti hrane u RS-u
0
Za pet mjeseci utvrđene 192 nepravilnosti hrane u RS-u
Republička inspekcija za hranu je u prvih pet mjeseci ove godine u 192 kontrole u oblasti proizvodnje i prometa hrane u Republici Srpskoj utvrdila nepravilnosti u ispunjenosti uslova u vezi sa kadrovima i uslovima objekta u proizvodnji, te nadzora nad zaposlenim licima.
U ovom periodu izdato je 157 rješenja o otklanjanju nepravilnosti, izrečeno 10 mjera zabrane i naloženo jedno uništavanje hrane, dok je zbog počinjenih prekršaja izdato 66 prekršajnih naloga u vrijednosti od 54.000 KM i podneseno 12 zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka pred nadležnim sudom, saopšteno je iz Inspektorata.

U Inspektoratu navode da je utvrđivanje zdravstveno neispravne hrane mnogo rjeđe od utvrđivanja raznih nepravilnosti koje za posljedicu mogu imati neispravnu hranu, te da se za vrijeme visokih dnevnih temperatura intenziviraju kontrole proizvodnje i prometa hrane, a prioritet se daje objektima u kojima postoji veći rizik od trovanja hranom.

Prilikom kupovine građani treba da obrate pažnju na izgled, boju, miris, konzistenciju i druga senzorna svojstva hrane. U slučaju da primijete neispravnu hranu ili neadekvatno čuvanje u prodajnom objektu treba da odmah obavijeste nadležnu inspekciju u svojoj opštini.

Iz Inspektorata upozoravaju kupce da uvijek treba zahtijevati račun za kupljenu robu i da građani veliku pažnju posvete pripremi i čuvanju hrane u domaćinstvu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: