{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Za nabavku medicinske opreme 120.000 KM

S
28.9.2009. u 12:44
0
1
Za nabavku medicinske opreme 120.000 KM
0
Za nabavku medicinske opreme 120.000 KM
U cilju kvalitetnije i sveobuhvatnije zdravstvene zaštite stanovništva najmnogoljudnije općine u Kantonu Sarajevo načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Damir Hadžić i direktorica Doma zdravlja Novi Grad Dženana Tanović potpisali su ugovor o nabavci medicinske opreme.
Općina Novi Grad Sarajevo je izdvojila 120.000 KM za nabavku dva stomatološka aparata sa nasadnim uređajima, te medicinskih aparata i opreme za fizikalnu terapiju ( tens aparati, kombinovani aparat za elektroterapiju, fitnes aparat). Prema riječima direktorice Tanović nove stomatoliške stolice biće na usluzi pacijentima u Domu zdravlja Saraj Polje i ambulanti na Dobrinji, dok će ostali aparati biti smješteni u Centrima za fizikalnu terapiju .

Kako je rekao načelnik Hadžić Dom zdravlja Novi Grad, poznatiji kao Kumrovec, je jedini objekat zdravstvene zaštite koji jeostao za saniranje.

"Lokalna zajednica je prepoznala ovaj problem i ponudila nadležnim institucijima svoju pomoć kako bi građani Novog Grada imali kvalitetnije uslove za zadovoljenje svojih zrdravstvenih potreba. Urađen je elaborat u kojem se predlaže redizajn objekta u smislu rekonpozicije prostora radi postizanja bolje funkcionalnosti. U narednom periodu JU Dom zdravlja će sačiniti projektni zadatak u saradnji sa svojim konsultantima redizajna rekonstrukcije objekta, a projektni zadatak treba da obuhvati redizajn eksterijera i interijera. Po završetku projektnog zadatka pristupiće se proceduri izbora projektantske kuće", rekao je načelnik Hadžić te dodao da će se sljedeće godine fazno započeti rekonstukcija i gradnja Doma zdravlja "Novi Grad".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: