BiH
0

Za mlade Sarajeva besplatno klizanje na Zetri

FENA
Gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac danas je obišla Olimpijsku dvoranu Zetra i sa generalnim direktorom ZOI '84 Džemalom Bisićem potpisala Ugovor o dodjeli finansijskih sredstava za troškove postavljanja, održavanja i korištenja ledene plohe u Zetri.

Gradska uprava petu godinu zaredom zajedno sa Olimpijskim centrom Sarajevo realizira ovaj projekat.

"U ovoj godini izdvojili smo 100.000 KM kako bi naša djeca i omladina mogli preko zimskog raspusta besplatno klizati u Olimpijskoj dvorani Zetra. Dogovorili smo se sa Hokejaškim savezom BiH da se organizira i besplatna škola hokeja na ledu za svu zainteresiranu djecu Sarajeva", istakla je gradonačelnica Borovac, te dodala kako se predviđa da će oko 50.000 djece moći besplatno koristiti ovu ledenu plohu.

Ova podrška Gradske uprave klubovima i savezima zimskih sportova ima za cilj stvaranje uvjeta za ponovni razvoj zimskih olimpijskih sportova, omasovljenje, podizanje sportskog podmlatka, te organiziranje međunarodnih takmičenja.

Generalni direktor ZOI '84 Džemal Bisić zahvalio je gradonačelnici na ovom projektu, naglašavajući kako je besplatno korištenje ledene plohe veliki poklon mladima i sigurno će uticati na omasovljavanje ove vrste sporta