{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Za mlade izbori 22. jula

F
19.7.2006. u 13:56
0
0
Za mlade izbori 22. jula
0
Za mlade izbori 22. jula
Inicijativa mladih za izbore 2006. organizovat će 22. jula u 75 općina u BiH izbore na kojima će mladi moći da odaberu četiri prioriteta koji će se ponuditi političkim partijama pred izbore. Glast će se moći i online.
"Glasaj i izaberi" je moto Inicijative mladih za izbore 2006. koja je sastavljena od 15 nevladinih organizacija, a vjeruju da će njihov projekt, pitanja mladih, dovesti u sami vrh političke agende.

"Glastat ćemo ne za političke stranke, već za ono što očekujemo da one ispune, a to je: mogućnost putovanja bez granica, modernizacija obrazovnog sistema, pridruživanje BiH EU, mogućnost rješavanja stambenog pitanja, mogućnost pronalaska zaposlenja, veće učešće u političkom i društvenom životu, zadovoljenje potreba za kulturnim životom i umjetnošću", rekao je koordinator Inicijative Jasmin Bešić.

Glasat će se moći i online na www.glasaj.ba.

Rezultati glasanja bit će prezentovati nakon 26. jula kada će se i podržati ona politička partija koja bude obećala da će da podrži rezultate glasanja.

"Omogućite nam prosperitetnu budućnost a mi ćemo vam pomoći u kampanji" rekao je Ostoja Avlijaš, član Inicijative.

Inicijativa mladih za izbore osnovana je u junu 2006. kako bi se odredile oblasti koje posebno interesuju mlade i kako bi djelovali na političke partije i njihove kandidate da uključe u svoje političke platforme za opće izbore 2006. rješavanje problema iz ovih oblasti.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: