|

Za mlade izbori 22. jula

Za mlade izbori 22. jula
0
F
FENA
19.7.2006. u 13:56
0
komentara
0

dijeljenja
Za mlade izbori 22. jula
Inicijativa mladih za izbore 2006. organizovat će 22. jula u 75 općina u BiH izbore na kojima će mladi moći da odaberu četiri prioriteta koji će se ponuditi političkim partijama pred izbore. Glast će se moći i online.
"Glasaj i izaberi" je moto Inicijative mladih za izbore 2006. koja je sastavljena od 15 nevladinih organizacija, a vjeruju da će njihov projekt, pitanja mladih, dovesti u sami vrh političke agende.

"Glastat ćemo ne za političke stranke, već za ono što očekujemo da one ispune, a to je: mogućnost putovanja bez granica, modernizacija obrazovnog sistema, pridruživanje BiH EU, mogućnost rješavanja stambenog pitanja, mogućnost pronalaska zaposlenja, veće učešće u političkom i društvenom životu, zadovoljenje potreba za kulturnim životom i umjetnošću", rekao je koordinator Inicijative Jasmin Bešić.

Glasat će se moći i online na www.glasaj.ba.

Rezultati glasanja bit će prezentovati nakon 26. jula kada će se i podržati ona politička partija koja bude obećala da će da podrži rezultate glasanja.

"Omogućite nam prosperitetnu budućnost a mi ćemo vam pomoći u kampanji" rekao je Ostoja Avlijaš, član Inicijative.

Inicijativa mladih za izbore osnovana je u junu 2006. kako bi se odredile oblasti koje posebno interesuju mlade i kako bi djelovali na političke partije i njihove kandidate da uključe u svoje političke platforme za opće izbore 2006. rješavanje problema iz ovih oblasti.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.