{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Za mjesec dana štampano gotovo 16.000 knjižica

S
13.11.2009. u 14:44
0
2
Za mjesec dana štampano gotovo 16.000 knjižica
0
Za mjesec dana štampano gotovo 16.000 knjižica
U BiH je u proteklih mjesec dana odštampano 15 803 biometrijska pasoša, saopšteno je danas iz Agencije za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka BiH (IDDEEA). Svi elektronski zahtjevi pristigli u Agenciju odmah se realizuju i vrijeme od podnošenja zahtjeva do uručivanja pasoša zavisi od brzine provjere podataka kod nadležnih organa.
Poseban naglasak biće dat radu svih organa iz lanca identiteta, a to su Ministarstvo inostranih poslova i diplomatsko-konzularna predstavništva (DKP) BiH, Ministarstvo pravde FBiH, Ministarstvo uprave i lokalne samouprave RS, Ministarstvo unutrašnjih poslova RS, kantonalni MUP-ovi, Javni registar Brčko distrikta, te sve opštine u BiH.

U sistem je uvezano 12 MUP-ova, Javni registar Brčko distrikta, DKP mreža, sve opštine i više od 300 lokacija za izdavanje dokumenata.

IDDEEA će organizovati seminar za predstavnike svih subjekata u lancu identifikacionih dokumenata radi priprema za posjetu predstavnika Evropske komisije koji će u decembru kontrolisati napredak BiH ka liberalizaciji viznog režima.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: