{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Za mjesec dana 30.000 zahtjeva za dokumente

S
18.8.2009. u 15:51
0
1
Za mjesec dana 30.000 zahtjeva za dokumente
0
Za mjesec dana 30.000 zahtjeva za dokumente
Foto: Arhiv
Direktor Agencije za identifikaciona dokumenta, evidenciju i razmjenu podataka BiH (IDDEEA) Siniša Macan izjavio je danas da je za mjesec dana zaprimljeno više od 30.000 zahtjeva za izdavanje ličnih dokumenata, koji su obrađeni u zakonski predviđenom roku.
"Zakonski rok za izdavanje dokumenata je 30 dana i mi sve radimo da se u tom roku sve obavi, odnosno službenici u 162 organa u BiH treba da brže i efikasnije obavljaju svoj posao", naglasio je Macan.

On je danas razgovarao sa ministrom pravde Federacije BiH Feliksom Vidovićem o ispunjavanju uslova koje moraju ispuniti opštine u vezi sa viznom liberalizacijom.

"Sistem 'ne šteka' ako ljudski faktor može da odgovori i upravo smo danas o tome razgovarali, odnosno da se ubrza i da se, što je moguće više, uspostave digitalno potpisane elektronske evidencije kako bi išla automatska provjera", rekao je Macan.

On je rekao novinarima u Sarajevu da je sistem počeo da radi, te da se sada radi na poboljšanjima i obavezama koje treba entitetski i lokalni organi da izvrše do kraja godine kako bi se poboljšala i ubrzala provjera podataka.

U okviru priprema za izdavanje biometrijskih pasoša, ministar civilnih poslova BiH Sredoje Nović i direktor IDDEEA Siniša Macan posjetili su danas i Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, koje je nadležno za izdavanje ličnih dokumenata na području ovog kantona.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: