{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Za mjesec dana 30.000 zahtjeva za dokumente

S
18.8.2009. u 15:51
0
1
Za mjesec dana 30.000 zahtjeva za dokumente
0
Za mjesec dana 30.000 zahtjeva za dokumente
Foto: Arhiv
Direktor Agencije za identifikaciona dokumenta, evidenciju i razmjenu podataka BiH (IDDEEA) Siniša Macan izjavio je danas da je za mjesec dana zaprimljeno više od 30.000 zahtjeva za izdavanje ličnih dokumenata, koji su obrađeni u zakonski predviđenom roku.
"Zakonski rok za izdavanje dokumenata je 30 dana i mi sve radimo da se u tom roku sve obavi, odnosno službenici u 162 organa u BiH treba da brže i efikasnije obavljaju svoj posao", naglasio je Macan.

On je danas razgovarao sa ministrom pravde Federacije BiH Feliksom Vidovićem o ispunjavanju uslova koje moraju ispuniti opštine u vezi sa viznom liberalizacijom.

"Sistem 'ne šteka' ako ljudski faktor može da odgovori i upravo smo danas o tome razgovarali, odnosno da se ubrza i da se, što je moguće više, uspostave digitalno potpisane elektronske evidencije kako bi išla automatska provjera", rekao je Macan.

On je rekao novinarima u Sarajevu da je sistem počeo da radi, te da se sada radi na poboljšanjima i obavezama koje treba entitetski i lokalni organi da izvrše do kraja godine kako bi se poboljšala i ubrzala provjera podataka.

U okviru priprema za izdavanje biometrijskih pasoša, ministar civilnih poslova BiH Sredoje Nović i direktor IDDEEA Siniša Macan posjetili su danas i Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, koje je nadležno za izdavanje ličnih dokumenata na području ovog kantona.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: