Općina Ilidža
125

Za lift u Osmoj osnovnoj školi "Amer Ćenanović" izdvojeno 46.000 KM

E. Sk.
Općina Ilidža obezbijedila je sredstva za finanasiranje projektovanja, nabavku montažu čelične konstrukcije, montaže i puštanje u rad dizala-lifta u Osmoj osnovnoj školi "Amer Ćenanović".

Iz Budžeta za te namjene izdvojeno je 46.000 KM.

Tim povodom 14. oktobra načelnik Općine Ilidža Senaid Memić i direktor Osme osnovne škole "Amer Ćenanović" Vahid Čustović potpisali su sporazum o realizaciji ovog projekta.

"Ovaj projekt je vrlo važan, prvenstveno zbog djece koja imaju poteškoće u kretanju, a svima smo dužni obezbijediti pravo na kvalitetno pohađanje škole. Upravo iz tog razloga, u školi u Butmiru je napravljen lift, a nadam se da ćemo u svim školama Općine Ilidža postepeno rješavati ovo pitanje", izjavio je Memić.

Direktor Osme osnovne škole "Amer Ćenanović" Vahid Čustović kazao je da je zahvalan Općini Ilidža, kao i načelniku Memiću.

"Zahvalni smo načelniku koji uvijek ima razumijevanja za škole, te uvijek nađe način da nam pomogne. Moram posebno izraziti zadovoljstvo današnjim ugovorom, jer smo potpisnici vrlo važnog projekta, kojim će omogućiti prohodnost na različite spratove našim učenicima sa poteškoćama u razvoju i kretanju", rekao je Čustović.