{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


'Za krizu u BiH kriva je sprega vlasti i kriminala'

F
30.12.2008. u 09:59
0
3
'Za krizu u BiH kriva je sprega vlasti i kriminala'
0
'Za krizu u BiH kriva je sprega vlasti i kriminala'
Svaka objektivna analiza uzroka i posljedica teške ekonomsko-političke krize u BiH u protekloj godini rezultira zaključkom da je u pozadini svih problema sprega vladajućih struktura i kriminalnog miljea, tvrdi predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović.
Međutim, odgovornost je i na građanima, koji razočarani stupnjem korumpiranosti bh. društva ostaju pasivni i ne izlaze na izbore - prihvatajući da o njihovoj sudbini odlučuje glasačka mašina vladajućih stranaka.

Kada se zbroji ukupna šteta koju nanosi neodgovorna vlast, njena glasačka mašina i apstinencija polovine biračkog tijela, jasno je da u 2009. godini radnici, penzioneri, nezaposleni, demobilizirani borci i drugi koji ne žive od funkcionerskih plaća trebaju očekivati još gore stanje.

Ako se po uzoru na predsjedničke izbore u Americi ne izgradi svijest kod bh. građana o tome da je za budućnost zemlje ključna odluka birača, a ne izabranih političara, BiH bi mogla postati samoraspadajuća anarhistička državna tvorevina u kojoj će cijenu ekonomskog i svakog drugog kolapsa platiti isključivo neprivilegovani građani, upozorava predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: