{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Za izgradnju Roditeljske kuće potrebno još 300.000 KM

F
FENA
4.5.2015. u 14:07
97
10
Za izgradnju Roditeljske kuće potrebno još 300.000 KM
97
BH Telecom, kao društveno odgovorna kompanija, prepoznao je značaj projekta ''Roditeljska kuća''. Nizom aktivnosti učestvovali su u pružanju podrške u izgradnji tog objekta koji će biti od nemjerljive koristi za djecu oboljelu od raka i njihove porodice, saopćeno je iz Udruženja "Srce za djecu koja boluju od raka u FBiH".
Budući izgled Roditeljske kuće
Budući izgled Roditeljske kuće


Kako se ističe, objektom se djeci osigurava i pravo na porodicu, mogućnost da njihovi roditelji budu uz njih tokom liječenja, "jer nepravedno je i neljudski da oni koji dolaze iz udaljenih krajeva budu lišeni tog prava".

Izgradnja "Roditeljske kuće" u krugu Pedijatrijske klinike u Sarajevu počela je u martu 2014. godine i sadržavat će deset apartmana, zajedničku kuhinju i trpezariju za cijeli objekt, te odvojene prostorije za Udruženje, i posebnu salu za igraonu uz mogućnost korištenja za održavanje radionica i okupljanje roditelja.

Vrijednost ukupne investicije je 1.200.000 KM.

Dosad je prikupljeno oko 900.000 KM, a za završetak radova potrebno je prikupiti još 300.000 KM.

Transakcijski račun na koji se može uplatiti donacija je: 1610000038890124 za izgradnju "Roditeljske kuće".

U posljednje vrijeme primijetan je blagi porast svih malignih oboljenja, godišnje, u prosjeku, na Hematoonkološkom odjeljenju Pedijatrijske klinike u Sarajevu liječi se oko 60 mališana iz svih krajeva BiH, saopćeno je iz Udruženja "Srce za djecu koja boluju od raka u FBiH".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: