{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Za izazivanje požara u Livanjskom kantonu kazne od 500 do 10.000 KM

F
1.8.2017. u 12:44
18
9
Za izazivanje požara u Livanjskom kantonu kazne od 500 do 10.000 KM
18
Za izazivanje požara u Livanjskom kantonu kazne od 500 do 10.000 KM
Foto: Arhiv/Klix.ba
Komandant štaba Civilne zaštite Livanjskog kantona Ivan Jozić donio je Zaključak kojim se zabranjuje uništavanje suhe trave, korova, rastinja i strništa paljenjem vatre na otvorenim prostorima, poljoprivrednom zemljištu, pašnjacima i izletištima.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
To se odnosi na vrijeme sazrijevanja i žetve žitarica i drugih poljoprivrednih kultura, odnosno usjeva, dok radovi u žetvi i sakupljanju ne završe ili dok ne prestane primjena ovog Zaključka, kojim su općine ovog kantona dužne osigurati pojačano dežurstvo i motriteljsko-dojavnu službu.

Također, iz štaba su uputili zabranu paljenja biljnih ostataka u usjevima nakon žetve i prikupljanja drugih poljoprivrednih kultura, paljenja trave i korova uz javne saobraćajnice te loženja vatre i spaljivanje noću na otvorenom prostoru i po vjetrovitom vremenu.

Prekršitelj zabrane, prema Zaključku, sankcionirat će se shodno važećim propisima, i to novčanom kaznom od 500 do 1.500 maraka za fizičke osobe, od 500 do 2.000 maraka za odgovorne osobe u pravnoj osobi, te od 5.000 do 10.000 maraka za pravne osobe.

Nadzor nad provedbom Zaključka vršit će Ministarstvo unutrašnjih poslova Livanjskog kantona, mjerodavne inspekcijske i općinske službe.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: