Predmet "Jesen"
9

Za ilegalnu trgovinu narkoticima izrečeno od tri do 29 mjeseci zatvora

FENA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Na temelju sporazuma koji je Tužilaštvo KS potpisalo s uhapšenim u akciji "Jesen" zbog ilegalne trgovine narkoticima, a koji je Kantonalni sud Sarajevo (KSS) u međuvremenu prihvatio, danas su akterima tog slučaja izrečene zatvorske kazne u rasponu od tri mjeseca do dvije godine i pet mjeseci, saznaje Fena u KSS-u.

Tako je Elvis Zemanić osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora od dvije godine i pet mjeseci, a Dragan Perišić Bejbi na dvije godine i dva mjeseca, dok su Kenan Redžvelja, Adnan Delić i Mirza Memišević osuđeni na po jednu godinu i šest mjeseci zatvora.

Istovremeno, Đanela Rahić je osuđena na jednu godinu i dva mjeseca, Mirza Šatrović na 11 mjeseci, a Alen Janjoš na šest mjeseci zatvora, dok su Elvir Salijević, Armin Zahirović i Haris Žunić dobili po tri mjeseca zatvora.

Osuđeni se terete za neovlaštenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga i krivično djelo iz člana 52. Zakona o nabavljanju, držanju i nošenju oružja i municije (ZONDINOM).

U izdržavanje kazne bit će uračunato vrijeme koje su okrivljeni proveli u pritvoru.

Podsjetimo, u spomenutoj akciji izvršeni su pretresi stanova i drugih objekata koje su tada osumnjičeni koristili na području sarajevskih općina Stari Grad i Novi Grad. Tokom tih pretresa pronađeni su - 16 paketića heroina, paketić kokaina, pištolj s okvirom i streljivom, veća količina puščanih metaka kalibra 7,9 i 7,62 mm, nekoliko mobitela, kao i određena svota novca koja potječe od preprodaje droge.