{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Za HDZ 1990 neprihvatljij jučerašnji sastanak Čovića i Tihića

F
8.4.2008. u 15:47
0
0
Za HDZ 1990 neprihvatljij jučerašnji sastanak Čovića i Tihića
0
Za HDZ 1990 neprihvatljij jučerašnji sastanak Čovića i Tihića
HDZ 1990 ocijenio je neprihvatljivim jučerašnji sastanak lidera HDZ-a BiH Dragana Čovića i SDA Sulejmana Tihića. "HDZ 1990 ne prihvaća nastavak političke prakse navodnog traženja rješenja za najvažnija politička, ekonomska i kadrovska pitanja u Federaciji BiH na takvim međustranačkim susretima", navodi se u priopćenju iz te stranke, te se napominje da su iz medija saznali da se na tom sastanku razgovaralo o energetskom sektoru, pitanju naknada za branitelje i kadrovskim pitanjima.
"Takav parcijalni stranački pristup dogovaranja izvan institucija vlasti ne može donijeti kvalitetna rješenja već služi za zadovoljavanje uskih osobnih i stranačkih interesa, a na štetu nacionalnih i državnih," ocjenjuju u HDZ-u 1990.

"Da je to tako, očit je dokaz kriza u funkcioniranju vlade Federacije BiH, mnogi neriješeni problemi, nezastupljenost Hrvata u institucijama vlasti, direkcijama, agencijama, upravnim i nadzornim odborima itd., u pravilu na štetu Hrvata", ističe se u priopćenju HDZ-a 1990, u kojem smatraju da je takvo stanje posljedica dogovora spomenutih stranačkih lidera.

"Katastrofalnu nezastupljenost Hrvata potvrdili su i predsjednica Federacije BiH Borjana Krišto i potpredsjednik Mirsad Kebo. Ovakvim izjavama oni samo žele prebaciti vlastitu krivnju na nekoga drugoga tko nije sudjelovao u donošenju odluka", smatraju u HDZ-u 1990 te ističu da se zalažu za donošenje odluka u institucijama vlasti.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: