{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Za fantomske autoputeve i aerodrome više od 4 miliona KM

F
12.5.2011. u 11:50
0
61
Za fantomske autoputeve i aerodrome više od 4 miliona KM
0
Za fantomske autoputeve i aerodrome više od 4 miliona KM
Foto: Frontal.ba
Iz budžeta Republike Srpske prošle godine dato je 4,1 milion maraka za konsultantske usluge o mreži autoputeva u RS-u čija realizacija do danas nije počela.
Osim za nepostojeće autoputeve, izdvajan je novac poreznih obveznika RS-a i za nepostojeći aerodrom u Trebinju i to 362.000 KM, ukazala je Glavna služba za reviziju javnog sektora RS-a u izvještaju o radu Ministarstva saobraćaja i veza u prošloj godini.

Revizori su dali mišljenje s rezervom ovom resoru Vlade RS-a, koje je prekoračilo budžet za 331.000 maraka, te kroz 26 relokacija “prebacilo” gotovo šest miliona maraka.

U prošloj godini sufinansirano je i Javno preduzeće "Sky Srpska“ s 1.120.000 maraka, što je za 740.000 više u odnosu na odobreni budžet, a tim iznosom sufinansirana je aviolinija Banja Luka - Ljubljana, jer nije bilo zainteresiranih putnika.

I u ovom slučaju sredstva su osigurana relokacijama, kao i za spomenute konsultanske usluge za autoputeve u RS-u, gdje su sredstva relocirana istoimenom javnom preduzeću.

Ministarstvo saobraćaja i veza RS-a tužilo je “Austrojet”, aviokompaniju s kojom su prije nekoliko godina imali uspostavljenju liniju Banja Luka - Salzburg, ali je ugašena zbog nerentabilnosti.

Međutim, iako su dobili sudski spor da im se vrate 2008. godine uplaćeni avansi od 153.498 KM, revizori su konstatirali da do toga nije došlo.

Presuda nije pravosnažna jer je tužena strana u međuvremenu promijenila adresu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: