{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Za Ekonomski fakultet na Palama dodatnih 650.000 KM

S
SRNA
27.3.2012. u 17:51
0
4
Za Ekonomski fakultet na Palama dodatnih 650.000 KM
0
Za Ekonomski fakultet na Palama dodatnih 650.000 KM
Anton Kasipović
Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Anton Kasipović izjavio je danas prilikom obilaska nove zgrade Ekonomskog fakulteta na Palama, u koju je Vlada RS investirala 5,1 miliona KM, da će u narednom periodu biti izdvojeno dodatnih 650.000 KM kako bi ovaj objekat bio na raspolaganju studentima u narednoj školskoj godini.
Kasipović je precizirao da će za dodatne radove biti obezbijeđeno 300.000 KM, a iz razvojnog programa će za namještaj biti obezbijeđeno 350.000 KM.

Kasipović je istakao da će izgradnjom nove zgrade Ekonomskog fakulteta biti ostvaren jedan od važnih uslova za akreditaciju Univerziteta u Istočnom Sarajevu, ali i omogućiti kvalitetni uslovi za rad studenata i profesora. On je naglasio da je proteklih dana riješeno pitanje studentskog smještaja u Foči, za šta je izdvojeno oko 1,8 miliona KM, i dodao da Vlada intenzivno nastavlja ulaganje u obrazovanje u istočnom dijelu RS.

"U ovom trenutku su ulaganja u Univerzitet u Istočnom Sarajevu veća nego u Univerzitet u Banjoj Luci i mislim da za to ima mnogo razloga, jer su ovdje i potrebe veće", rekao je Kasipović. On je naglasio da, sa Univerzitetom u Istočnom Sarajevu i Studentskim centrom, rade na obezbjeđivanju kreditne linije za rješavanje pitanja studentskog smještaja na Palama.

"Obezbjeđenjem kreditnih sredstava za univerzitete u Istočnom Sarajevu i Banjoj Luci u naredne dvije godine, sa dnevnog reda ćemo skinuti pitanje studentskog smještaja za narednih 20 - 30 godina", rekao je ministar Kasipović. Dekan Ekonomskog fakulteta Nikola Gluhović je naglasio je da im nova zgrada znači mnogo, jer imaju dosta problema sa izvođenjem nastave u postojećoj zgradi na Pravnom fakultetu.

Gluhović je naglasio da je riječ o velikom fakultetu sa oko 1.200 studenata na prvom ciklusu i 100 na drugom, zbog čega imaju potrebu za dodatnim prostorom, što je i neophodan uslov za akreditaciju studijskih programa i visokoškolskih ustanova.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: