{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Za dženazu u Potočarima dosad identifikovano 27 žrtava genocida

F
FENA
25.5.2018. u 14:31
7
Za dženazu u Potočarima dosad identifikovano 27 žrtava genocida
7
Za dženazu u Potočarima dosad identifikovano 27 žrtava genocida
Foto: D. S./Klix.ba
Dosad je identifikovano 27 žrtava genocida u Srebrenici koji će biti ukopani 11. jula ove godine u Memorijalnom centru u Potočarima, rečeno je danas nakon trećeg sastanka Organizacionog odbora za obilježavanje 11. jula, 23. godišnjice genocida na Bošnjacima sigurne zone UN-a.
S obzirom na to da se u Komemorativnom centru u Tuzli nalaze identifikovani nekompletni posmrtnih ostaci još 50 srebreničkih žrtava, učesnici sastanka su uputili apel porodicama da daju saglasnost za ukop 11. jula i ovih posmrtnih ostataka.

Predsjednica Udruženja majke enklave Srebrenice i Žepe Munira Subašić kaže da je njen sin ukopan s dvije kosti.

"Zamolila bih sve majke koje imaju jednu ili više kostiju svoje djece da daju saglasnost za ukop svojih najmilijih. Bijeli nišani u Potočarima sve govore", dodala je Subašić.

Predsjednik Organizacionog odbora Nermin Alivuković rekao je da sve aktivnosti pododbora teku planiranom dinamikom.

"Uputili smo više od stotinu zahtjeva za finansijsku pomoć za obilježavanje i jedino imamo odgovor Vlade Kantona Sarajevo koja je spremna da finansira ovogodišnje obilježavanje sa 60.000 KM. Vjerujem da će odluku iz prethodnih godina slijediti i Vijeće ministara sa 150.000, kao i pojedine općine kako bi sve aktivnosti koje smo planirali priveli kraju, i na dostojanstven način obilježili 11. juli", kazao je Alivuković.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: