Vlada RS
0

Za Caritas 7.200 KM, a teniski meč 40.000 KM

FENA
Vlada Republike Srpske odborila je humanitarnoj organizaciji „Caritas“ pomoć od 7.263 KM za podršku projekata narodne kuhinje, raznošenja hrane, krečenje i manje popravke kuća starijih osoba, kao i za nabavku i opremanje prostora za vježbanje u banjalučkom Caritasovom domu za starije osobe.

Ovo je danas nakon sjednice Vlade u Banjoj Luci saopćila šefica Biroa za odnose s javnošću Vera Sajić.

Precizirala je i da je Vlada RS-a iz sredstava budžetske rezerve odobrila 49.600 KM za sufinasiranje aviolinije Beograd - Banja Luka za januar i februar 2009. godine.

Vlada je odobrila i sredstva u iznosu od 40.000 KM za pomoć u organizaciji teniskog susreta između reprezentacija Srbije i Republike Srpske i teniskog meča između Janka Tipsarevića i Nenada Zimonjića.

Na sjednici Vlade donijeta je i odluka o davanju saglasnosti na plan utroška sredstava Ministarstvu zdravlja i socijalne zaštite, u iznosu od 327.479 KM za zbrinjavanje žrtava nasilja u porodici, odnosno za rad „sigurnih kuća“ u RS-u.

Vlada RS-a danas je dala saglasnost i na memorandum o razumijevanju između Vlade Republike Srbije i Vlade RS-a u vezi s načinom rješavanja imovinskopravnih odnosa između preduzeća „Srbija gas“ iz Novog Sada i „Gas prometa“ iz Pala.

Prihvaćena je informacija o tehničkim propisima i sistemu ocjenjivanja usaglašenosti proizvoda u RS-u i BiH.

Entitetska Vlada je, između ostalog, zadužila ministarstva da izvrše reviziju važećih tehničkih propisa iz njihove nadležnosti i da ih, putem sajta, učine dostupnim korisnicima.