{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Za borce besplatno priključivanje električne energije, gasa, vode i kanalizacije

F
27.4.2007. u 13:46
0
0
Za borce besplatno priključivanje električne energije, gasa, vode i kanalizacije
0
Za borce besplatno priključivanje električne energije, gasa, vode i kanalizacije
Ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo Hajrudin Ibrahimović potpisao je danas Sporazum o poslovnoj saradnji s direktorima javnih preduzeća "Elektrodistribucije" Sarajevo Amerom Jerlagićem, "Sarajevogasa" Salihom Selmanovićem i "Vodovoda i kanalizacije" Fahrudinom Pilavdžićem.
Potpisivanjem Sporazuma omogućeno je ostvarivanje prava boračkoj populaciji Kantona Sarajevo iz člana 59. Zakona o dopunskim pravima boraca-branitelja BiH na besplatno priključivanje električne energije, gasa, vode i kanalizacije, saopćeno je iz Pres-službe KS-a.

Do ove godine Ministarstvo je finansiralo samo priključivanje električne energije, ali su izmjenom i dopunom Zakona utvrđena i prava na priključivanje gasa, vode i kanalizacije.

Prema ranije utvrđenim kriterijima ova prava mogu iskoristiti korisnici koji imaju sve potrebne dozvole za priključenje spomenutih energenata i pod uvjetom da prvi put rješavaju svoje stambeno pitanje.

"Ministarstvo podržava legalnu gradnju i bez potrebne dokumentacije neće se moći izvršiti priključenje spomenutih energenata. Za realizaciju ovog projekta u Ministarstvu je planirano 500.000 KM. Očekujemo da će ovim iznosima svoje pravo iskoristiti oko 1.000 pripadnika boračke populacije", istakao je ministar Ibrahimović.

Potpisivanju su prisustvovali i predstavnici boračkih organizacija s područja Kantona Sarajevo koji su izrazili zahvalnost Ministarstvu i Vladi Kantona Sarajevo zbog realizacije ovog projekta.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: