{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Za biblioteku u Stocu prikupljeno više od tri hiljade knjiga

F
18.4.2017. u 12:56
8
25
Za biblioteku u Stocu prikupljeno više od tri hiljade knjiga
8
Za biblioteku u Stocu prikupljeno više od tri hiljade knjiga
Foto: Arhiv/Klix.ba
Komisija za mjesne zajednice i saradnju sa općinama i gradovima zajedno sa Službom za lokalnu samoupravu Općine Centar Sarajevo i u 2017. godini nastavila je aktivnosti na prikupljanju knjiga za biblioteke. Ovaj put prikupljanje knjiga organizovano je za biblioteku u Stocu koja će zahvaljujući ovoj akciji biti bogatija za preko 3.000 naslova.
Naime, akcija je provedena u svih 15 mjesnih zajednica središnje sarajevske općine, gdje su građani svaki radni dan mogli donijeti knjige za biblioteku u Stocu, a u slučaju da to nisu bili u stanju učiniti bio je organizovan i dolazak na adresu.

Cilj ove aktivnosti bio je prikupiti što više knjiga za osnovne i srednje škole, te stručne literature koje će svojim raznovrsnim sadržajima obogatiti pomenutu biblioteku.
Kao i u dosadašnjim akcijama prikupljanja knjiga i ovaj put su građani pokazali veliki senzibilitet i ovom prilikom donirali preko 3.000 naslova koje će biti uručene biblioteci u Stocu.

Pored prikupljanja knjiga u mjesnim zajednicama u OŠ “Silvije Strahimir Kranjčević” bila je organizovana akcija gdje su učenici donirali značajan broj naslova. Pored toga, načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić odobrio je izdvajanje 105 naslova iz općinske biblioteke koji će uz donirane knjige također biti uručeni biblioteci u Stocu

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li se BiH adekvatno i humano odnosi prema migrantima?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: