Najveća potraga
24

Za Aldinom Mulićem koji se utopio u Miljacki od jutros traga blizu 800 spasilaca

Klix.ba
Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
Najopsežnija potraga za nestalim mladićem Aldinom Mulićem počela je jutros. Kako je najavljeno iz Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ), riječ je o najvećoj potrazi o jednoj osobi koja je ikada izvedena u Bosni i Hercegovini.

Pripadnici FUCZ-a uz pomoć ostalih službi već sedam dana intenzivno tragaju za tijelom Aldina Mulića, a današnja potraga će početi od Dolac Malte, odnosno mjesta nesreće u Sarajevu.

U akciji će učestvovati blizu 800 ljudi koji će pregledati kompletan teren i rijeke od Sarajeva do Doboja.

U traganje za mladićem uključeni su i pripadnici Uprave civilne zaštite Republike Srpske, Kajak klub iz Ključa s deset čamaca, GSS BiH, GSS FBiH, klubovi "Neretva" i "Bosna", Specijalna jedinica Federalne uprave policije, Rafting klub "Vrbas" iz Banje Luke, a i načelnik Lopara ponudio je svoju pomoć, dok je i žirokopter preletio područje potrage kako bi FUCZ-u bili dostavljeni podaci za mape.

Podsjećamo, dvojica mladića Irhan Fočo (24) i Aldin Mulić (28) nestali su u nabujaloj Miljacki u noći između utorka i srijede prošle sedmice. Prvo je u mutnu vodu upao Mulić, a Fočo je skočio za njim želeći da ga spasi. Tijelo Irhana Foče pronađeno je u rijeci Bosni, u mjestu Čekrekčije kod Visokog, a za tijelom Aldina Mulića se još traga.