{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Za 76 pripadnika boračke populacije bespovratna stambena sredstva

F
5.6.2006. u 11:35
0
0
Za 76 pripadnika boračke populacije bespovratna stambena sredstva
0
Za 76 pripadnika boračke populacije bespovratna stambena sredstva
Ministar za boračka pitanja u Vladi Kantona Sarajevo Hajriz Bećirović potpisao je danas ugovore s demobiliziranim borcima, ratnim vojnim invalidima i šehidskim obiteljima o bespovratnoj dodjeli sredstava za rješavanje stambenog pitanja u vidu udruživanja sredstava za kupovinu stana.
Radi se o 608.000 KM što ih je Vlada KS-a osigurala za pomoć u rješavanju stambenog pitanja, a taj novac je raspoređen na 76 korisnika iz pomenutih kategorija.

Bespovratna sredstva za pomoć u rješavanju stambenog pitanja osigurana su u okviru projekta o udruživanju sredstava. Konkurs za dodjelu tih sredstava raspisan je u februaru ove godine, a sredstva su dobili svi korisnici koji su ispunili formalnopravne uvjete. Projekt bi trebalo u cijelosti da bude implementiran narednih desetak dana, a korisnici do kraja godine da riješe svoje stambeno pitanje.

Ministar Bećirović je prilikom potpisivanja kazao da je svjestan da to nisu velika sredstva i izrazio nadu da će biti dovoljna kao pomoć u rješavanju stambenog pitanja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: