Prekršili pravila
0

YouTube obrisao sramnu pjesmu koja veliča ratnog zločinca Ratka Mladića

N. V.
Prije nekoliko dana su muzičari Goci i Lazo objavili pjesmu "Ratko Mladić" i tako vrlo brzo ušli u "trending", no Youtube je reagovao na kršenje prava stoga ovu numeru više nije moguće poslušati na ovoj platformi.

Iako je Ratko Mladić pravosnažno osuđeni ratni zločinac za najveća zlodjela u proteklom ratu u Bosni i Hercegovini, to muzičarima Gociju Ristiću i Lazi Pajčinu nije smetalo da ga opjevaju i veličaju u najnovijoj pjesmi koju su objavili.

Naime, na Youtube nalogu Laze Pajčina je ova pjesma objavljena prije tri dana i ubrzo je ušla u najpopularnije videosnimke sa Youtube u regionu, a mnogi korisnici ove video platforme su zatražili da hitno bude uklonjena.

Oni opjevavaju dobro poznati srpsko-šovinistički stav da je sud u Hagu nepravedan, a neki od stihova pjesme su: "Ovu kaznu što ti daju, otvara ti vrata raju. Najveći si danas post'o, heroj bio, heroj ost'o... Što su tebe okrivili, e dabogda ne živili, reći ću im jednom kratko, svi su Srbi Mladić Ratko".

Youtube inače reaguje i na mnogo manje problematične sadržaje pa je bilo za očekivati da će i ova pjesma biti uklonjena.