BiH
0

Yoko Ono apeluje na mir i solidarnost

Klix.ba
<b>Yoko Ono</b>, udovica <b>Johna Lennona</b>, apelovala je na svjetski mir i solidarnost na 22. godišnjicu Lennonove smrti. U intervjuu održanom u njenom rodnom gradu Tokyu, Yoko Ono je ohrabrila svjetsku zajednicu da prihvati riječi njenog pokojnog muža - <b>Give Peace A Chance</b>. "Trenutno je situacija u svijetu veoma napeta, ali mi smo svi jedna velika porodica. Zašto ne bismo živjeli u mirnom svijetu?", rekla je za novinsku agenciju Kyodo.

U razgovoru o tome da je većina Amerikanaca bila protiv vojnih napada na Iraq, Yoko ono je rekla da svaki pojedinac ima odgovornost da budućnost učini svjetlijom.

Ona se trenutno nalazi u Japanu zbog koncerta koji se održava u Lennonovu čast i kaže da njen muž još uvijek živi u njegovoj muzici nakon 22 godine.

69-godišnja Yoko je ranije ove godine izdala kratki film pod nazivom Give Peace A Chance koji je obilježio godišnjicu terorističkih napada od 11. septembra. Film je bio emitovan na MTV-u, a cilj mu je bio da političarima i ostatku svijeta pokaže značenje tih riječi, koje su, kako kaže Ono, "isto toliko potrebne sada kao i onda kad su bile napisane".

<NOSCRIPT></NOSCRIPT>