{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Yoko Ono apeluje na mir i solidarnost

Klix.ba
9.12.2002. u 23:23
0
1
Yoko Ono apeluje na mir i solidarnost
0
Yoko Ono apeluje na mir i solidarnost
Yoko Ono, udovica Johna Lennona, apelovala je na svjetski mir i solidarnost na 22. godišnjicu Lennonove smrti. U intervjuu održanom u njenom rodnom gradu Tokyu, Yoko Ono je ohrabrila svjetsku zajednicu da prihvati riječi njenog pokojnog muža - Give Peace A Chance. "Trenutno je situacija u svijetu veoma napeta, ali mi smo svi jedna velika porodica. Zašto ne bismo živjeli u mirnom svijetu?", rekla je za novinsku agenciju Kyodo.
U razgovoru o tome da je većina Amerikanaca bila protiv vojnih napada na Iraq, Yoko ono je rekla da svaki pojedinac ima odgovornost da budućnost učini svjetlijom.

Ona se trenutno nalazi u Japanu zbog koncerta koji se održava u Lennonovu čast i kaže da njen muž još uvijek živi u njegovoj muzici nakon 22 godine.

69-godišnja Yoko je ranije ove godine izdala kratki film pod nazivom Give Peace A Chance koji je obilježio godišnjicu terorističkih napada od 11. septembra. Film je bio emitovan na MTV-u, a cilj mu je bio da političarima i ostatku svijeta pokaže značenje tih riječi, koje su, kako kaže Ono, "isto toliko potrebne sada kao i onda kad su bile napisane".Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: