{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


YIHR uputio satiričnu poruku Draganu Čoviću

5.11.2013. u 15:32
27
2
YIHR uputio satiričnu poruku Draganu Čoviću
27
YIHR uputio satiričnu poruku Draganu Čoviću
U vezi sa posljednjim izjavama Dragana Čovića, da "više neće biti finoće u pregovaranju o provedbi presude Sejdić-Finci", aktivisti i aktivistice Inicijative mladih za ljudska prava BiH uputili su mu satiričnu poruku.
U pismu se traži pojašnjenje stavova, te se navodi: "U skladu sa najavljenim rješavanjem stvari, a u vezi sa slučajem da se stvar dogovorom ne riješi, možete li nam dostaviti informaciju o konkretnim koracima na rješavanju spomenute, za slučaj da ista ne bude riješena?"

Njihova poruka, koja je zapravo satirički osvrt na isprazne prijetnje bh. političkih lidera, kako navode, traži konkretne prijedloge i konkretan put kojim će se osigurati ravnopravnost svih građana i građanki Bosne i Hercegovine, ali i nediskriminacija bilo kojeg građanina i građanke zbog pripadnosti određenoj nacionalnoj, etničkoj, vjerskoj zajednici u našoj zemlji.

Inicijativa već tri godine djeluje na uključivanju mladih u proces ustavnih reformi, te je više puta bila kritički nastrojena spram svakog pokušaja, kako međunarodnih institucija, tako i lokalnih političkih stranaka, da se izmjena Ustava BiH izvrši bez učešća javnosti i bez transparentnog procesa.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: