BiH
0

X-press sesija o osobama s umanjenim sposobnostima

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Fondacija CURE 13. juna u Sarajevu organizira X-Press sesiju o temi "Osobe s umanjenim sposobnostima zaslužuju jednake mogućnosti", a uvodničar je Haris Čaušević iz sarajevskog Udruženja altruista "Svjetlo".

U saopćenju Fondacije navodi se da će uodničar govoriti o situaciji u kojoj su medijski djelatnici naviknuti da zaobilaze osobe s umanjenim sposobnostima, što tu grupu ljudi čini nevidljivom u javnom medijskom prostoru.

"Kako novinari mogu prevazići taj zid te koliko im u tome može pomoći Udruženje, saznajte na petoj X - Press sesiji", navodi se.

X-PRESS sesije su zamišljene kao neformalna druženja, uz doručak, kafu, tematske videoprojekcije i analize aktuelnih slučajeva medijskog izvještavanja o marginaliziranim i manjinskim grupama bh. društva.

"Na njima će se okupljati novinari i predstavnici udruženja koja predstavljaju marginalizirane i manjinske grupe iz Bosne i Hercegovine. Zajednička želja je jednak i fer pristup medijima za sve društene grupe, kroz poštovanje etičkih standarda novinarske profesije", navodi se.

X-Press sesije će se odvijati u Sarajevu i Banjoj Luci. Projekt finansira Delegacija Evropske komisije u BiH.