{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


WUS Austria i ove godine organizira BH Challenge

F
28.11.2006. u 13:52
0
0
WUS Austria i ove godine organizira BH Challenge
0
WUS Austria i ove godine organizira BH Challenge
U svrhu podrške procesu reforme na univerzitetima u BiH te Bolonjskom procesu, nevladina organizacija WUS Austria i ove godine organizira BH Challenge 2007 - Balkan Case Challenge 2007.
Balkan Case Challenge se razvio iz nastojanja da se unaprijedi nastavni proces naglašavanjem značaja case-study metode. Na ovaj način, studentima je omogućeno sticanje jedinstvenog praktičnog znanja i snalaženja u novom okruženju.

Nakon šest godina, Balkan Case Challenge je jedno od najprestižnijih akademskih takmičenja baziranih na case-study metodi u regiji, s akcentom na zapošljavanje mladog i akademski obrazovanog kadra.

BH Challenge je predtakmičenje koje omogućava izbor najboljih studenata iz BiH koji će učestvovati u velikom finalu, te na taj način predstaviti BiH i njen akademski kvalitet.

Na Case Challengu učestvovat će oko 70 studenata iz BiH a samo takmičenje je struktuirano tako da pruža mogućnost studentima da pokažu svoje znanje u četiri oblasti: ekonomija, pravo, model UN-a i informacione tehnologije.

Business Case Competition okuplja najbolje studente iz oblasti businessa, ekonomije, menadžmenta i srodnih oblasti stavljajući pred njih zahtjevan slučaj koji se bavi pitanjima ekonomskog razvoja regije jugoistočne Evrope stavljajući ih u ulogu konsultantske kompanije.

Law Moot Court predstavlja simulaciju suđenja pred Međunarodnim sudom pravde, u okviru kojeg studenti pripremaju pismenu i usmenu argumentaciju oslanjajući se na poznavanje principa međunarodnog javnog i evropskog prava.

Model UN-a je autentična simulacija sjednica Vijeća sigurnosti UN-a, gdje studenti imaju mogućnost da budu u ulozi diplomata i debatiraju o gorućim pitanjim svjetske politike nastojeći da postignu saglasnost kroz nacrt rezolucije.

ICT case simulira implementaciju informacionih tehnologija u business okruženju naglašavajući potrebu i mogućnost unapređenja poslovanja upotrebom ovih tehnologija, pri čemu su studenti ti koji kreiraju prijedlog potrebne infrastrukture i odgovarajućih rješenja analizirajući predloženo okruženje, saopćeno je.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: