BiH
0

Wu Chuncui sporazumno priznala krivicu za poreznu utaju, u budžet BiH bit će vraćeno 60.000 KM

FENA
Wu Chuncui, osnivač i direktor poslovnog subjekta ''Zhong Xing'' d.o.o. Sarajevo, zaključila je sporazum o priznanju krivice s tužiocem Tužilaštva BiH.

Sporazumno je priznala krivicu za krivično djelo porezne utaje.

U skladu s tim sporazumom, tužilac i optužena su saglasni da Sud BiH optuženoj za počinjeno krivično djelo izrekne uvjetnu kaznu zatvora u trajanju od osam mjeseci i istovremeno odredi da se kazna neće izvršiti ako optužena Wu Chuncui u roku od dvije godine od dana pravosnažnosti presude ne počini novo krivično djelo, uz obavezu da vrati pribavljenu imovinsku korist u iznosu od 49.964 KM.

Sklapanjem sporazuma tužilac i optužena su saglasni da se kao sporedna kazna izrekne novčana kazna u iznosu od 10.000 KM.

Tužilac Tužilaštva BiH je predložio da se optuženoj oduzme 7.920 pari sportskih patika, privremeno oduzetih po Potvrdi o privremenom oduzimanju predmeta UIO BiH, RC Sarajevo.

Optužena je tokom pregovora Tužilaštvu BiH već predočila uplatnicu iz koje je vidljivo da je izmirila dug prema UIO BiH u iznosu od 49.964 KM, za koji iznos je obeštetila budžet BiH, iz čega proizilaze krivično-pravne sankcije.

Potpisivanjem sporazuma optužena potvrđuje da izjavu o priznanju krivice sporazuma daje dobrovoljno, svjesno i s razumijevanjem. Sklapanjem sporazuma optužena se odriče prava na suđenje, te prava na ulaganje žalbe na kaznu koju joj na osnovu sporazuma izrekne Sud BiH.

Sporazum je proslijeđen Sudu BiH, saopćeno je iz Tužilaštva BiH. Wu Chuncui, rođena je 26. marta 1963. godine u Zheijang, Republika Kina, a nastanjena je u Sarajevu.