BiH
0

"Work&Travel" - nova mogućnost za bh. studente

Sarajevo-x.com
BHV Education u BiH predstavlja svoj novi program namijenjen mladim ljudima koji, kako iz BHV Educationa kažu, žele upoznati nove kulture i običaje, usavršiti jezik i okušati se u novim poslovnim okruženja.

BHV Education predstavlja program Work&Travel USA koji je, kako kažu, trenutno najpopularniji i najmasovniji program za studente iz 50 zemalja širom svijeta i sa kapacitetom od 170. 000 studenata godišnje.

"Ovaj program je odobren od američkog State Departmenta i namijenjen je redovnim studentima koji žele iskusiti američku svakodnevicu radeći sezonske poslove i putujući po SAD-u. Radni dio programa traje minimalno 3, a maksimalno 4 mjeseca nakon čega studenti imaju priliku još 30 dana turistički boraviti u SAD-u. Bivši polaznici ovog programa tvrde da je ovo jedinstvena prilika za naše studente da vide i iskuse nešto novo, nauče engleski jezik, putuju Amerikom i zarade nešto novca", kazala je za Sarajevo-x.com koordinatorica programa Adnana Jabučar.

Uslovi učestvovanja u programu: Status redovnog studenta, komunikacijsko znanje engleskog jezika, fleksibilnost i spremnost za rad, popunjena aplikacija i želja za putovanjem.

Broj mjesta na programu je ograničen, a rok za predaju aplikacija je 2. mart 2008.

Prezentacija ovog kao i drugih obrazovnih programa, održat će se danas na Fakultetu Sarajevo School of Science and Technology u 14 sati. Više informacija može se pronaći na www.eduka.ba.