Udruženje ASUS
480

Winter Fest Hadžići: Klizalište za učenike i štićenike Zavoda Pazarić i mnoge druge aktivnosti

Klix.ba
Grupa građana ispred Udruženja ASUS u okviru Winter Festa Hadžići planira okupljanje za mlade, promociju amaterskog sporta, zatim afirmiciju volonterskog rada i druge aktivnosti.

Odlučeno je da centralna aktivnost Winter Festa Hadžići bude klizalište na kojem će učenici osnovnih škola sa prostora Općine Hadžići imati priliku da, kroz instruktivnu nastavu, nauče da kližu, borave na otvorenom i dobro se zabave.

Dodatno, štićenici Zavoda Pazarić, te građani slabijeg imovinskog stanja će moći sa svojim komšijama podijeliti zimsku radost na zimskom selu gdje će im biti omogućeno da kližu, da popiju čaj ili kafu, te izaberu nešto iz gastro ponude.

Paralelno sa zimskim selom, Udruženje ASUS trenutno priprema turnir u malom nogometu koji će početkom iduće godine okupiti 104 ekipe pionira, seniora i veterana. Turnir će se održati u KSIRC-u i početi će 5. januara, i trajati će do 15. januara. 2020. godine.

Pozvali su sve dobronamjerne da posjete Winter Fest Hadžići koji će svoja vrata otvoriti 15. decembra i trajati će do 25. januara naredne godine.

U sklopu manifestacije Winter Fest Hadžići, Udruženje ASUS organizuje i malonogometni turnir za djecu. Pravo učešća na zimskom malonogometnom turniru imaju djeca različitih uzrasta. Godišta koja se mogu prijaviti su 2007. 2008. 2009. 2010. 2011. i 2012.

Učešće je besplatno i nagrade su obezbjeđene za četiri ekipe koje ostvare najbolji rezultat za svako godište. Također, nagrade će dobiti najbolji pojedinci: najbolji golman, najbolji strijelac i najbolji igrač.

Zimski kup počinje 4. januara i traje do 15. januara 2020. godine i održati će se u dvorani KSIRC u Hadžićima gdje su obezbijeđeni vrhunski uslovi za igru.