|

Wigemark u Vladi KS: Pozitivan zamah iskoristiti u približavanju BiH Evropskoj uniji

Wigemark u Vladi KS: Pozitivan zamah iskoristiti u približavanju BiH Evropskoj uniji
0
Klix.ba
23.5.2019. u 14:59
3
komentara
0

dijeljenja
Wigemark u Vladi KS: Pozitivan zamah iskoristiti u približavanju BiH Evropskoj uniji
Premijer KS Edin Forto i ministri u Vladi KS bili su danas domaćini sasatanka kojem je prisustvovao ambasador EU u BiH Lars-Gunnar Wigemark i njegovi saradnici o temi uloge i pozicije kantonalnih skupština i vlada u procesima integracije naše zemlje u Evropsku uniju.
Uz čestitke Skupštini i Vladi Kantona Sarajevo na značajnim rezultatima u prvim mjesecima svoga rada, iz Delegacije EU i Ureda specijalnog predstavnika EU ovom prilikom je istaknuta uloga kantonalnih vlasti u pružanju podrške ispunjavanju obaveza Bosne i Hercegovine u provođenju pravnih, administrativnih i ekonomskih reformi koje proističu iz Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju.

Ambasador Wigemark poručio je Vladi da iskoristi svoj pozitivan zamah i aktivno se uključi u procese približavanja zemlje EU, a koji će se u narednom periodu intenzivirati.Neusklađenost propisa na različitim razinama vlasti zahtijevat će sveobuhvatan pristup u svrhu postizanja veće harmonizacije propisa, u skladu sa pravnim stečevinama Evropske unije, istakli su iz delegacije EU.

Premijer Forto je istakao važnost koordinacije Kantona Sarajevo sa institucijama Evropske unije pogotovo u pokrenutim antikoruptivnim procesima u Kantonu. Vlada Kantona Sarajevo će ojačati svoje administrativne kapacitete te sarađivati sa Direkcijom za evropske integracije kako bi se osigurala adekvatna reakcija u planiranju politika i koordinaciju poslova u procesima integracije naše zemlje u Evropsku uniju.
Prijavi grešku


Komentari (3)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...