{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


WHO dodijelila zahvalnicu Gradu Sarajevu

F
10.12.2014. u 12:47
0
2
WHO dodijelila zahvalnicu Gradu Sarajevu
0
Svjetska zdravstvena organizacija dodijelila je Zahvalnicu Gradu Sarajevu za privrženost i doprinos Evropskoj mreži zdravih gradova (WHO) u periodu od 2009 do 2013. godine, odnosno u petoj fazi ovog projekta.
U Zahvalnici je, između ostalog, navedeno da Grad Sarajevo, kao punopravni član Evropske mreže zdravih gradova u četvroj i petoj fazi, više od deset godina u okviru svojih nadležnosti i mogućnosti, nastoji kroz gradske odluke kreirati nove i razvijati postojeće edukativne programe i projekte, usmjerene ka unapređenju zdravlja i stvaranja uvjeta za zdraviji i kvalitetniji život svih dobnih grupa stanovništva.

Grad Sarajevo je kroz niz projekata u okviru programa "Sarajevo-zdravi grad", angažovan u promociji zdravog načina života, ali i podizanja svijesti građana o važnosti zdravog načina ishrane i upražnjavanja fizičkih aktivnosti.

Program zdravi gradovi provodi se u šest regija Svjetske zdravstvene organizacije, podrazumijevajući i evropsku regiju.

S aspekta evropskih zemalja, više od hiljadu gradova je uključeno u ovaj program, kroz različite nacionalne, regionalne ili druge mreže, a najnaprednijih 90 gradova je uključeno i kroz evropsku mrežu zdravih gradova, saopćeno je iz Gradske uprave Grada Sarajeva.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: