{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


VW Caddy za Ginekologiju, IT za Pedijatriju

S
17.12.2010. u 14:06
0
0
VW Caddy za Ginekologiju, IT za Pedijatriju
0
VW Caddy za Ginekologiju, IT za Pedijatriju
ASA grupacija u petak je Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS) donirala vozilo Volkswagen Caddy i kompjutersku opremu. Novo vozilo i moderna IT oprema su namjenjeni Klinici za ginekologiju i akušerstvo te Pedijatrijskoj klinici. Ukupna vrijednost ove donacije je preko 40.000 KM.
IT oprema podrazumijeva osam modernih desktop kompjutera sa pratećim licenciranim Windows PRO 7 softverom, laptop i 10 štampača. Volkswagen Caddy Furgon je prikladno vozilo za prevoz laboratorijskih uzoraka, opreme i raznih drugih materijala neophodnih u svakodnevnim aktivnostima.

"ASA grupacija je u novembru napunila 15 godina. Kao poslovni sistem koji je rođen u Sarajevu i koji se razvijao iz ovog grada, želimo da pomognemo i ostalima koji se rađaju i razvijaju u Sarajevu", izjavio je Eldin Hadžiselimović, član Uprave ASA Holdinga i dodao: "Cilj naše donacije je da mali postanu veliki".

Pedijatrijska klinika osnovana je 1947. godine na lokalitetu "Jezero" kao prva specijalizirana stacionarna institucjja za liječenje djece u Bosni i Hercegovini. Sa početkom rata, a zbog posljedica bombardovanja Klinika se preselila na lokalitet Koševo. Prije godinu i pol Pedijatrijska klinika je nakon 17 godina uspješno preseljena sa lokaliteta "Koševo" na lokalitet "Jezero".

"Ovo je divan gest. Mi ćemo iskoristiti ovbaj automobil za prevoženje sterilnog materijala iz i u Klinički centar", istakla je direktorica Discipline za ginekologiju, akušerstvo i pedijatriju, prof. dr. Sebija Izetbegović.

"Izuzetno sam sretna da smo dobili ovu kompjutersku opremu koja će nam pomoći da zapišemo elektronskim putem sve podatke o našim pacijentima kojih ima od jedne do 18 godina", kazala je šefica Pedijatrijske klinike prof. dr. Senka Mesihović Dinarević.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: