|

VW Caddy za Ginekologiju, IT za Pedijatriju

VW Caddy za Ginekologiju, IT za Pedijatriju
0
S
Sarajevo-x.com
17.12.2010. u 14:06
0
komentara
0

dijeljenja
VW Caddy za Ginekologiju, IT za Pedijatriju
ASA grupacija u petak je Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS) donirala vozilo Volkswagen Caddy i kompjutersku opremu. Novo vozilo i moderna IT oprema su namjenjeni Klinici za ginekologiju i akušerstvo te Pedijatrijskoj klinici. Ukupna vrijednost ove donacije je preko 40.000 KM.
IT oprema podrazumijeva osam modernih desktop kompjutera sa pratećim licenciranim Windows PRO 7 softverom, laptop i 10 štampača. Volkswagen Caddy Furgon je prikladno vozilo za prevoz laboratorijskih uzoraka, opreme i raznih drugih materijala neophodnih u svakodnevnim aktivnostima.

"ASA grupacija je u novembru napunila 15 godina. Kao poslovni sistem koji je rođen u Sarajevu i koji se razvijao iz ovog grada, želimo da pomognemo i ostalima koji se rađaju i razvijaju u Sarajevu", izjavio je Eldin Hadžiselimović, član Uprave ASA Holdinga i dodao: "Cilj naše donacije je da mali postanu veliki".

Pedijatrijska klinika osnovana je 1947. godine na lokalitetu "Jezero" kao prva specijalizirana stacionarna institucjja za liječenje djece u Bosni i Hercegovini. Sa početkom rata, a zbog posljedica bombardovanja Klinika se preselila na lokalitet Koševo. Prije godinu i pol Pedijatrijska klinika je nakon 17 godina uspješno preseljena sa lokaliteta "Koševo" na lokalitet "Jezero".

"Ovo je divan gest. Mi ćemo iskoristiti ovbaj automobil za prevoženje sterilnog materijala iz i u Klinički centar", istakla je direktorica Discipline za ginekologiju, akušerstvo i pedijatriju, prof. dr. Sebija Izetbegović.

"Izuzetno sam sretna da smo dobili ovu kompjutersku opremu koja će nam pomoći da zapišemo elektronskim putem sve podatke o našim pacijentima kojih ima od jedne do 18 godina", kazala je šefica Pedijatrijske klinike prof. dr. Senka Mesihović Dinarević.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.