{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vukoviću danas ističe dvodnevni pritvor

S
19.1.2009. u 08:45
0
2
Vukoviću danas ističe dvodnevni pritvor
0
Vukoviću danas ističe dvodnevni pritvor
Vjekoslavu Vukoviću, pomoćniku u Ministarstvu sigurnosti BiH, koji je u Hrvatskoj uhvaćen zbog osnovane sumnje da je počino kazneno djelo izrade i nabavljanja oružja namijenjenih za počinjanje kaznenog djela, danas će biti donesena odluka o potvrđivanju ili odbacivanju optužbi, nakon isteka 48-satnog pritvora.
Posjećamo, čelni čovjek Sektora za borbu protiv organiziranoga kriminala i terorizma u Ministarstvu sigurnosti BiH, kojeg se tereti za posredovanje u pokušaju dvostrukog ubistva automobilom bombom u oktobru prošle godine u Rijeci, prije dana priveden je i ispitan u Istražnom centru Županijskog suda u Rijeci.

Za pripremu tog ubistva kao glavni organizatori osumnjičeni su i uhapšeni Ivan Filipović (36) i Robert Dragin (40) iz Rijeke. Policija je spriječila ta ubistva i obojicu uhapsilla 10. oktobra, od kada su u pritvoru.

Tridesetpetogodišnji Vuković, za kojeg se smatra da je povezan sa pripremom ovog krivičnog djela, prema neslužbenim informacijama, izjasnio se da nije kriv za djela za koja ga terete.

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: