Ministarstvo sigurnosti BiH
0

Vuković ostaje suspendiran do daljnjeg

FENA
Pomoćnik ministra sigurnosti BiH Vjekoslav Vuković koji je vodio Sektor za borbu protiv organiziranog kriminala i terorizma ostaje suspendiran do daljnjeg, izjavila je Feni glasnogovornica ovog ministarstva Milada Dreca, komentirajući situaciju nakon Vukovićevog puštanja iz pritvora.

Istaknula je kako Ministarstvo sigurnosti BiH očekuje da dobije službeno obavještenje nadležnih organa Republike Hrvatske o Vukovićevom puštanju iz pritvora, uz napomenu kako ovo ministarstvo ne želi komentirati sudske odluke.

Vjekoslav Vuković, koji uz bosanskohercegovačko posjeduje i državljanstvo Hrvatske pušten je danas iz pritvora u Rijeci uz kauciju od 400.000 kuna.

Vuković se tereti da je nabavio eksplozivnu napravu kojom su optuženici Ivan Filipović i Robert Dragin, potičući na počinjenje treću osobu, u oktobru prošle godine u Rijeci namjeravali ubiti dvojicu muškaraca tako što bi eksplozivnu napravu postavili pod automobil.

Predmet protiv Vukovića spojen je s postupkom protiv Filipovića i Dragina pa će se ubuduće ti postupci voditi kao jedinstven predmet pred sudskim vijećem Županijskoga suda u Rijeci.

Vezani članci