BiH
0

Vukojičiću 15 godina zatvora za ubistvo i ranjavanje

FENA
Izricanjem jedinstvene zatvorske kazne u trajanju od 15 godina danas je u Kantonalnom sudu Sarajevo okončan prvostepeni postupak protiv Vojislava Vukojičića, okrivljenog za ubistvo jedne i ranjavanje druge osobe 1991. godine u Sarajevu.

Kako je Sud utvrdio, okrivljeni Vukojičić je 20. oktobra 1991. godine u prostorijama Auto-škole "Zeleni signal" na Grbavici hicima iz pištolja (tetejca) teško ranio Jelicu Zorić i Huseina Šabića, uposlenike ove škole.

Od posljedica ranjavanja Jelica Zorić je preminula, pa mu je Sud za njeno ubistvo izrekao kaznu od 12 godina zatvora, a za Šabićevo ranjavanje još četiri godine, odnosno jedinstvenu zatvorsku kaznu od 15 godina.

Pritvor okrivljenom, koji je 15 godina bio nedostupan pravosudnim organima, produžen je do pravomoćnosti presude ili najduže do isteka izrečene sankcije.

Sud nije uspio do kraja rasvjetliti motive spomenutih krivičnih djela, ali je poklonilko vjeru iskazu jednog od svjedoka koji je ustvrdio kako je preminula Jelica Zorić dobila stan u spomenutoj auto-školi, gdje je bila zaposlena i supruga okrivljenog.