Očekivan stav
84

Vukanović odbio poziv Dodika: Prije bih se uhvatio za živu struju na dalekovodu

A. L.
Foto: I. L./Klix.ba
Foto: I. L./Klix.ba
Lider liste "Za pravdu i red" i narodni poslanik u NSRS Nebojša Vukanović poručio je da će opozicija bojkotovati sastanak na koji ih je pozvala vladajuća koalicija, a na kojem bi se trebalo odrediti o izlasku na predstojeće lokalne izbore.
Kako je kazao, ne pada mu na pamet, nji njemu ni ostatku opozicije, da dođe na taj sastanak.

"Vjerujte mi ja bih prije skočio u jamu i prije bih se uhvatio za živu struju na dalekovodu. To bih lakše preživio nego da sa Dodikom napravim neki dil", rekao je Vukanović.

On dodaje da "ko je god sa đavolom tikve sadio on glavu su mu se obile".

Vukanović je predstavnike vladajuće koalicije nazvao lažnim patriotama i populistima koji su "podvili rep" i rekli da će "gutati žabe". Dodao je da bi "i nilske konje progutali samo da ostanu na vlasti".

Vukanović je za lidera SNSD-a Milorada Dodika rekao da je "beskrupulozni makijavelista koji želi da ih navuče, kao anakondu, na neki zajednički sastanak pričama o srpskom jedinstvu i pritiscima".

"Ne pada mi na pamet, a ni listi 'Za pravdu i red' da mu dajemo izlaznu strategiju. Sam mora da se valja u blatu u koji je upao. Sa njima ni u crkvu ni u džamiju", rekao je Vukanović.

Ističe da mu je ključna rečenica koju je Dodik juče rekao ta da je "finansijski sistem u RS pred pucanjem".

"On javno priznaje da nema dovoljno para u budžetu da se isplati sve. Rekao je biće para za penzionere i socijalne kategorije, njima neće kasniti, a za ove druge nije siguran", tvrdi Vukanović.

On je optužio Dodika da preko svojih delegata blokira izmjene Izbornog zakona BiH u Domu naroda PS BiH.

Kakav god prijedlog da dođe, tvrdi Vukanović, Dodik neće pristati na njega.

"On na krađama izbora opstaje već 20 godina i neće pristati na nikakve izmjene Izbornog zakona kojima bi ostao bez mogućnosti krađe izbora. Prošao bi kao što sad prolazi bivša vlast u Crnoj Gori predvođena Milom Đukanovićem", navodi Vukanović.

Lider Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić najavio je da će u ponedjeljak u NSRS pozvati sve predstavnike političkih partija iz RS kako bi se razgovaralo o izlasku na lokalne izbore. Rekao je da se o ovom pitanju čeka stav opozicije.

Osim Vukanovića, poziv Dodika i partnera odbili su Jelena Trivić ilz Narodnog fronta kao i Milan Miličević iz SDS-a.