Upozorenje poslanika
156

Vukanović: Dodik nema podršku Srbije niti Rusije, sam srlja u propast

G. M.
Nebojša Vukanović (Foto: I. Š./Klix.ba)
Nebojša Vukanović (Foto: I. Š./Klix.ba)
Istupi predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, kao i ruskog ambasadora u BiH Igora Kalabuhova, koji je dao veliki intervju ruskom listu "Izvestija" kako bi se javno ogradio i rekao da ne podržava opasne avanture i jednostrane poteze Milorada Dodika, jasno su pokazali da je ostao sam i opkoljen sa svih strana.
Ovo je stav poslanika u Narodnoj skupštini RS-a Nebojše Vukanovića.

"Dugo su ga mnogi tolerisali i imali razumjevanja za devijantno ponašanje, ali je svojim ispadima, istupima i potezima rastjerao sve oko sebe a uz njega su ostali samo oni koji moraju i najveće ulizice, podanici i kukavice, koji čekaju trenutak kada će im biti jasno gdje sve ovo vodi i koji će ga sutra prvi ostaviti kad probušeni brod počne tonuti na dno", napisao je Vukanović o Dodiku.

Podsjetimo, u Banjoj Luci danas u 12 sati počet će sjednica Narodne skupštine Republike Srpske, na kojoj će se raspravljati o Prijedlogu zakona o lijekovima i medicinskim sredstvima Republike Srpske, po hitnom postupku.

Ovaj prijedlog utvrdila je Vlada Republike Srpske na sjednici u ponedjeljak. Prijedlogom zakona vlast u RS pokušava razvlastiti Agenciju za lijekove i medicinska sredstva BiH, a njene nadležnosti bi se prenijele na novu Agenciju za lijekove i medicinska sredstva RS. Ovo je prvi u nizu najavljenih opasnih zakona kojima se na nelegalan način oduzimaju nadležnosti državnim institucijama.

Prema Vukanovićevim riječima, ishod posljednje avanture je svima jasan, jer "ni uz pomoć Rusije, Srbije, Kine i još nekih utjecajnih zemalja ne bi se mogli postići ciljevi koje je Lažni Vođa ambiciozno zacrtao, povratak nadležnosti koje je ranije sam prenio sa entiteta na nivo države i zajedničkih institucija, a čiji je jedini cilj bio da zaštite njega i oligarhiju od odgovornosti, omoguće nastavak i održavanje totalitarne vlasti, anarhije i destruktivnog sistema".

"Srpstvo, lažni patriotizam i navodna borba za Republiku Srpsku samo su maska i smokvin list kojim se pokušavaju sakriti stvarne namjere - potpunog ovladavanja RS-om i pretvaranje u privatni feud jednog čovjeka i jedne porodice, iz koje bi na silu bili protjerani svi koji ne bi bili apsolutno pokorni velikom vođi", navodi Vukanović na svom blogu.

Dodaje da Dodik "srlja sam, ostavljen od svih".

"Što duže bude srljao to će za njega šteta i posljedice biti veće, jer je ishod najnovije avanture već sada, na samom početku, svima jasan. Da ima još malo razuma, prihvatio bi dobronamjeran savjet i povukao se sa svih funkcija… (Dragan) Lukač i Drago Kalabić su se jasno ogradili od šizofrene politike, stidljivo se distancira čak i Srđan Mazalica svojim tvitovima, ali pitanje je ima li kritične mase u SNSD-u koja bi se oduprla ludilu i propasti, rekla dosta je, ovako više ne možemo tumarati, ili je strah jači od savjesti i razuma!?", piše narodni poslanik.

Kaže da je pitanje kada će unutrašnji pritisak u SNSD-u eksplodirati "kao pretis lonac, i da li je došao trenutak istine i konačnog obračuna?".

"Na vrijeme upozoravam dobronamjerno funkcionere SNSD-a da dobro razmisle kako glasaju, šta potpisuju i kakve odluke donose, jer će zbog toga biti pozvani na odgovornost, i nemoj da bude da ih nisam upozorio. Imaju dovoljno vremena da dobro razmisle da li će spasiti dušu u posljednji čas i napustiti brod koji tone, omogućiti narodu da ponovo ustane i počne da se oporavlja, ili će sa njim srljati do kraja, koji je jako blizu!?", stoji, između ostalog, u Vukanovićevoj objavi.