BiH
0

Vučiću u Banjoj Luci uručena nagrada "Ličnost godine"

FENA
Foto: SRNA
Foto: SRNA
Prvom potpredsjedniku Vlade Republike Srbije Aleksandru Vučiću danas je u Banjoj Luci dodjeljena nagrada "Ličnost godine 2013.“.

Na manifestaciji, u organizaciji banjalučkih "Nezavisnih novina“, Vučić je, nakon što mu je uručena nagrada, rekao da mu je uvijek drago biti u RS i Banjoj Luci, ali i da Srbija ima sa svima dobre odnose te želi da unapređuje dobre odnose i s Bošnjacima i Hrvatima.

"I ne stidimo se da to kažemo, jer sam potpuno siguran da ćemo u budućnosti živjeti u miru i da će nam biti bolje", naveo je Vučić i dodao da su u prethodnim godinu i po dana preduzeli značajne reforme u Srbiji i pokušali da pokrenu stvari u toj zemlji.

Građani u Srbiji, koji nerijetko teško žive, su kaže prepoznali nadu, te žele da pravda dođe do njihovih vrata i da vide da se korupcija i kriminal ne isplate i da se oni koji u tome učestvuju kazne.

Damir Mašić među najboljim ministrima (Foto: SRNA)
Damir Mašić među najboljim ministrima (Foto: SRNA)

Vučić je izrazio uvjerenje da će Vlada Srbije nastaviti marljivi i posvećen rad, a nada se da će biti prepoznati u regionu kao "izvoznik stabilnosti, koji može da razgovara sa svima, ko nikoga ne ugrožava, te kao neko ko voli RS, ali poštuje integritet BiH i može da razgovara sa svima i razmišlja o dobrobiti običnih ljudi...“.

Prvi potpredsjednik Vlade Srbije najavio je da će, poštujući Dejtonski sporazum, iznaći mogućnosti da se ekonomski pomogne Republici Srpskoj (RS), ali da će takve veze graditi i sa svim drugim narodima.

Vučić je nagradu posvetio građanima Srbije, koji imaju veliko povjerenje u SNS, “jer osjećaju da mogu da žive bolje i drugačije i da nije više daleko cilj stvaranja normalne, pristojne i uspješne Srbije“.

"Posljednja vijest je da je Catherine Ashton u svom izvještaju ministrima EU saopćila najbolje vijesti za Srbiju i ostala su dva datuma za otpočinjaje pregovora s EU, posljednji datum je 21. januar... Ostaje nam da krenemo u najteže i najveće ekonomske reforme i ja sam siguran da će već krajem 2014. godine građani Srbije osjetiti tu vrstu boljitka, a onda više neće biti ni toliko važno ko vlada u zemlji, već kako i koliko ljudi će moći da se pohvale da žive bolje", rekao je Vučić.

On je, između ostalog, pozvao svoje sunarodnike da poštuju sve druge narode, jer će tada pred svima u regionu biti bolja budućnost.

Goranu Miliću nagrada za najboljeg novinara (Foto: SRNA)
Goranu Miliću nagrada za najboljeg novinara (Foto: SRNA)

Na manifestaciji "Ličnost godine“, u organizaciji banjalučkih "Nezavisnih novina“ Fahrudin Radončić, ministar sigurnosti u Vijeću ministara BiH je proglašen najboljim ministrom u toj instituciji.

Najbolji ministar u Vladi Federacije BiH je Damir Mašić, koji vodi resor obrazovanja i nauke, a najbolji u Vladi RS-a je Radislav Jovičić, ministar unutrašnjih poslova RS-a.

Priznanje za "Podvig godine“ pripalo Gojku Đuriću, hrabrom dječaku iz sela Ljeljenča u Bijeljini, koji se sam brine o bolesnom ocu.

Najbolji privrednik po izboru "Nezavisnih novina“ je Goran Vlaović, generalni direktor M:tela, dok je Goran Milić, direktor vijesti i programa Al Jazeera Balkans dobitnik novinarske nagrade "Nikola Guzijan" .

Među prisutnim gostima na ovoj manifestaciji bili su visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko, te zvaničnici vlada oba entiteta i države BiH, članovi delegacije Vlade Srbije, pojedini ambasador u BiH, predstavnici vjerskih zajednica i drugi brojni gosti.