{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vučić: Već smo donijeli odluku da izdvojimo 10 miliona KM za Srebrenicu

11.11.2015. u 12:57
241
155
Vučić: Već smo donijeli odluku da izdvojimo 10 miliona KM za Srebrenicu
241
Vučić: Već smo donijeli odluku da izdvojimo 10 miliona KM za Srebrenicu
Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
Premijer Srbije Aleksandar Vučić je rekao da su još jutros od domaćina mogli čuti kako se Srebrenica razvija i živi te da je Vlada Srbije već donijela odluku da za Srebrenicu izdvoji 10 miliona KM.
"Jutros smo se u Potočarima poklonili žrtvama i to ćemo uvijek i s najvećim pijetetom činit", rekao je Vučić na početku obraćanja uz napomenu da je danas tu zbog učešća na investicijsko-razvojnoj konferenciji koja na neki način slavi život i predstavlja ulaganje u zajedničku budućnost.

Vučić je rekao da on nije tu da nešto obećava već da je Vlada Srbije još jutros na sjednici donijela odluku da za Srebrenicu izdvoji 10 miliona KM.

Prisutni su ovakvu odluku Vlade Srbije i Vučićeve riječi pozdravili gromoglasnim aplauzom.

Srbija će četiri miliona KM prebaciti direktno Općini Srebrenica, a Vučić je obećao da će taj novac općini biti uplaćen već do ponedjeljka.

"Poštovani Ćamile, to za nas nije mali novac, ali naši ljudi su štedjeli novac i to ćete na vašem računu imati već u ponedjeljak", rekao je Vučić.

Preostalih šest miliona KM će se realizirati kroz zajedničke projekte koje će zajdnički raditi kompanije iz Srbije i BiH. Također, i taj novac je spreman i Vučić je pozvao Općinu Srebrenica da predloži projekte.

"Kod nas nema čekanja. Odmah ćete to imati na raspolaganju", rekao je Vučić uz napomenu da uvijek mogu računati na podršku Srbije.

Premijer Srbije je napomenuo da je s njim došlo i 10 privrednika iz Srbije koji također mogu pomoći Srebrenici.

"Republika Srbija gleda u budućnost, ako smijem na ovakav način i na ovom mjestu reći, mi Srbi želimo najbolje odnose s Bošnjacima. Želimo graditi zajedničku budućnost, da barem narednih 100 godina provedemo u miru. Želimo da svima bude bolje, da živimo bolje", rekao je Vučić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: