|

Vučić: U Sarajevo dolazim u srijedu ili četvrtak, vjerujem da će sve proći u najboljem redu

Vučić: U Sarajevo dolazim u srijedu ili četvrtak, vjerujem da će sve proći u najboljem redu
219
S
SRNA
12.3.2017. u 14:15
324
komentara
219

dijeljenja
Vučić: U Sarajevo dolazim u srijedu ili četvrtak, vjerujem da će sve proći u najboljem redu Aleksandar Vučić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Premijer Srbije Aleksandar Vučić kaže da vjeruje da će u Sarajevu, gdje će biti održan samit premijera Zapadnog Balkana, ponovo razgovarati i otvoriti teme koje su od zajedničkog interesa za sve, a to su autoputevi, putevi, mostovi, pruge i carinska unija.
Vučić je izjavio da vjeruje da će njegova posjeta Sarajevu sljedeće sedmice proteći u najboljem redu.

"Idem u Sarajevo. Ne znam da li idem u srijedu ili četvrtak - neke sam čudne stvari dobio, ali vjerujem da će to proteći u najboljem redu", rekao je Vučić novinarima u Velikoj Plani.

On kaže da vjeruje da će u Sarajevu, gdje će biti održan samit premijera zapadnog Balkana, ponovo razgovarati i otvoriti teme koje su od zajedničkog interesa za sve, a to su autoputevi, putevi, mostovi, pruge i carinska unija.

Vučić je dodao da zna da to neće ići ni brzo, ni lako, ali da je to budućnost.

"Ako se uspijemo dogovoriti u vezi s carinskom unijom, onda će, uvjeren sam, splasnuti strasti jer će trgovina, protok ljudi, robe i usluga biti mnogo brži i jednostavniji i više nikome neće padati na pamet da ulazi u bilo kakve političke avanture, da ih ne nazivam nečim težim i većim", naveo je Vučić.

On je istakao da bježi od toga da kaže tešku riječ o bilo kome i u Prištini, Sarajevu, Skoplju, Podgorici, zato što sa tim ljudim treba živjeti i raditi zajedno, te gledati kako da bude postignut najbolji mogući rezultat za cijeli region.

"Radujem se susretu sa svima s kojima možemo razgovarati o životnim temama i o unapređenju životnog standarda za naše građane na zapadnom Balkanu", dodao je Vučić.
Prijavi grešku


Komentari (324)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...