Predsjednik Srbije
108

Vučić u Donjoj Gradini: Ne razumiju da kada Srbinu dozlogrdi, onda više nema povratka

A. Ku.
Foto: RTRS
Foto: RTRS
Prilikom održavanja centralne manifestacije u Donjoj Gradini kojom se obilježava Dan sjećanja na žrtve ustaškog zločina u koncentracionom logoru Jasenovac obratio se predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

On je naglasio da Srbija sa entitetom Republika Srpska već devet godina obilježava najveće zajedničke datume.

"Sve već broj mladih ljudi je ovdje, školaraca, onih sa fakulteta, koji će na ovim mjestima saznati pravu istinu o Јasenovcu i najvećem njegovom stratišu Donjoj Gradini. Zajedno sa Republikom Srpskom izgradit ćemo memorijani centar ovdje u Donjoj Gradini, da uvijek možemo da dođemo da ga posjećujemo, da učimo nova pokoljenja, da svaki stranac koji dođe ovdje nauči nešto iz naše krvave historije. Isto tako imat ćemo ga i u Beograd", istakao je Vučić.

Naglasio je da mu određene odrednice smetaju i da njegov otac nije bosanski Srbin već samo Srbin.

"Ne smijemo više nikada dozvoliti da nas dijele. Da li ste ikada čuli za termin srpski Hrvati. Nikada, ali Srbe dijele na bosanske, crnogorske, hrvatske... Promijenila se emocija našeg naroda, jer više ne možemo da prihvatimo da uvijek budemo dežurni krivci za sve. Oni ne razumiju da kada Srbinu dozlogrdi, onda više nema povratka", upozorava Vučić.