|

Vučić: Svaki pokušaj ukidanja Srpske liste na Kosovu imat će posljedice

Vučić: Svaki pokušaj ukidanja Srpske liste na Kosovu imat će posljedice
23
F
FENA
14.10.2019. u 13:48
50
komentara
23

dijeljenja
Vučić: Svaki pokušaj ukidanja Srpske liste na Kosovu imat će posljedice Foto: R. D./Klix.ba
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u ponedjeljak da je veoma zabrinut zbog razvoja situacije na Kosovu i ocijenio da bi svaki pokušaj "ukidanja" Srpske liste mogao da ostavi katastrofalne posljedice na odnose Srba i Albanaca.
U uvodnom obraćanju prilikom posjete predsjednice Vijeća federacije Federalne skupštine Rusije Valentina Matvienko, Vučić je rekao da je Srpska lista dobila 96 posto glasova Srba sa Kosova na izborima i optužio Albance da su izmislili "neku priču o trovanju kovertama s glasovima iz Srbije".

"Sada više nisu sigurni da su otrovani. Ne znaju što da izmisle ali konstatiraju da je potrebno ukinuti Srpsku listu. To će stvoriti katastrofalne posljedice na odnose Srba i Albanaca jer Srba više neće biti u institucijama. A kada Srba nema u institucijama, vi znate gdje ih onda ima i kako će morati da štite svoju slobodu i svoje ognjište", rekao je Vučić.

Podsjećamo, nedavno je u Centru za brojanje i prebrojavanje glasova na Kosovu, oko 26 osoba prijavilo da je otrovano otvaranjem koverti s glasovima koji su poštom stigli iz Srbije.

On je rekao da je veoma zanimljivo da prilikom otvaranja koverata iz Srbije posljedice trovanja nije prijavio nijedan Srbin koji je bio prisutan u Središnjoj izbornoj komisiji Kosova.

Vučić je naveo da je Beograd zamolio zapadne partnere da se urazume i ne pomažu Albancima, prenosi Beta.
Prijavi grešku


Komentari (50)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...