|

Vučić: RS je ustavna kategorija za razliku od Sandžaka, Ugljanin nanosi štetu BiH

Vučić: RS je ustavna kategorija za razliku od Sandžaka, Ugljanin nanosi štetu BiH
135
Klix.ba
28.5.2019. u 07:15
128
komentara
135

dijeljenja
Vučić: RS je ustavna kategorija za razliku od Sandžaka, Ugljanin nanosi štetu BiH
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da Bošnjačko nacionalno vijeće Sulejmana Ugljanina, koje traži poseban status za Sandžak, takvim zahtjevom nanosi najveću štetu BiH te je istakao da je Republika Srpska ustavna kategorija za razliku od Sandžaka.
On je naglasio da je začuđen što u BiH i Sandžaku postoje političari koji bi da izazovu nestabilnost, dodajući da, ako bi Ugljanin na bilo koji način stvarno ugrozio pravni poredak Srbije, taj problem bi nadležni državni organi riješili za 24 sata.

"Vi radite protiv svog bošnjačkog naroda ako hoćete da kažete da ćete tražiti specijalni status, napuštanje vojske i policije. Vi imate tri opštine u Raškoj oblasti u kojima ste većina, a šta ćete sa 63 opštine u BiH u kojima su Srbi većina", rekao je Vučić u Skupštini Srbije.

On je poručio Srbima i Bošnjacima da ne moraju da brinu, jer u Sandžaku neće biti nikakve nestabilnosti.

Vučić je zamolio Bošnjake koji žive u Novom Pazaru, Tutinu, Sjenici, ali i u Priboju i Prijepolju, da ne nasjedaju na trikove onih koji "ništa i nigdje ne znače".

Kada je riječ o RS, on je rekao da Srbija danas podržava RS više nego ijedna ranija vlast, novčano i konkretnim projektima.

"Ne na priči, nego konkretnim djelima, što kažu svi predstavnici Republike Srpske u okviru BiH, jer Srbija neće da ruši mir i stabilnost na Balkanu. To je naše ponašanje i naša odgovornost", rekao je Vučić.
Prijavi grešku


Komentari (128)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...