Vučić o Dodikovoj ideji: Ime Republike Srpske se neće mijenjati

S
SRNA
17.2.2019. u 11:42
304
266
Vučić o Dodikovoj ideji: Ime Republike Srpske se neće mijenjati
304
Vučić o Dodikovoj ideji: Ime Republike Srpske se neće mijenjati Foto: N. G./Klix.ba
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da Republika Srpske nije izmišljeno ime, već dejtonska i ustavna kategorija i da je siguran da će ostati.
Komentarišući izjavu predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika za Politiku da će u slučaju osporavanja imena Republike Srpske pokrenuti inicijativu da se pored naziva Republika Srpska stavi crtica i dopiše - zapadna Srbija, Vučić je rekao da je to razumio kao poruku da niko nema prava da mijenja ime RS-a.

"Nisam pročitao intervju, ali ja razumijem da gospodin Dodik želi da kaže da niko ne može i da nema pravo da mijenja ime Republike Srpske koje je ustavom zagarantovano, za koje se narod borio i koje je dejtonska kategorija", rekao je Vučić novinarima u Minhenu.

On je istakao da Republika Srpska nije neko izmišljeno ime.

"To je dejtonska kategorija i to je ustavna kategorija BiH. Tako da sam siguran da je Republika Srpska bila i da će Republika Srpska i ostati", poručio je Vučić.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da će na eventualnu inicijativu o promjeni imena Republike Srpske biti odgovoreno inicijativom da pored naziva Republika Srpska bude stavljena crtica i dopisano - zapadna Srbija.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (266)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: