Narednog utorka
1k

Vučić o danu izricanja presude Mladiću: Teška situacija za srpski narod

D. Be.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da će narednog utorka biti veoma teška situacija za cjelokupan srpski narod i Srbiju - na dan izricanja konačne presude ratnom zločincu Ratku Mladiću.

Vučić je naveo da će tog dana biti izrečena pravosnažna presuda Ratku Mladiću, a istu večer će biti održana sjednica Vijeća sigurnosti UN-a o saradnji s Međunarodnim sudom u Hagu.

"U danima koji predstoje, imat ćemo 8. juna konačnu presudu generalu Mladiću. Dakle, čitanje izricanja presude. E sad, kako je to podešeno, sami zaključite da li je slučajno ili ne. U 15 sati ide izricanje presude generalu Mladiću, a nakon toga u 21 sat ide sjednica UN-a po pitanju rezidualnog mehanizma, dakle Haškog tribunala, na kojoj se očekuje kritika rukovodstva Srbije zbog nepoštovanja mehanizma, posebno po pitanju donošenja odluka Jojoć i Radeta. Ne moram da govorim koliko će to biti teška situacija za cjelokupan srpski narod i Srbiju", rekao je Vučić, prenose Novosti.

Ratni zločinac Ratko Mladić je prvostepeno osuđen na doživotnu kaznu zatvora za genocid u Srebrenici i zločine protiv čovječnosti tokom rata u Bosni i Hercegovini.