BiH
1

Vučić neće prisustvovati obilježavanju Dana RS-a: Ministri će sami odlučiti hoće li ići u Banju Luku

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić je kazao da neće prisustvovati obilježavanju 9. januara u Banjoj Luci jer ide u posjetu Indiji. Vučić je istaknuo i da je na svakom članu Vlade da odluči da li će otići u Banju Luku.

"Srbija mora čuvati integritet BiH, jednako koliko voli i čuva integritet Republike Srpske. Znam da se ovo jednom dijelu Srba ne dopada, ali ovo je u interesu Srba, naravno i svih ostalih. Od ključnog značaja su mir i stabilnost. Želim Republici Srpskoj dobru ekonomiju i da Banja Luka i Sarajevo imaju bolje odnose, da naš narod u RS uvijek bude dovoljno snažan da očuva ono što je sam izgradio i za šta se sam izborio. Imat će podršku Srbije, ali osim toga i našeg odnosa prema Dejtonskom sporazumu, imamo obaveze za očuvanje Bosne i Hercegovine u cjelini", izjavio je Vučić.

Odgovarajući na pitanje novinara šta bi preporučio predsjedniku Srbije Tomislavu Nikoliću, Vučić je kazao da mu on ne treba ništa preporučiti jer se Nikolić uvijek ponašao odgovorno i ozbiljno. Premijer Srbije je istaknuo da Srbija treba da se bavi budućnošću i poslom, a ne prošlošću, prenosi B92.

"Tek kada budemo to uradili možemo nešto reći drugima u regionu koji nisu ništa bolji, finiji i pažljiviji. Udarce sa njihove strane uvijek možemo istrpiti, ali ono što ne trebamo sebi dozvoliti jeste da učestvujemo u igrama koje će narušiti stabilnost", naveo je premijer.