Beograd
322

Vučić i Dodik uz partiju šaha razgovarali o izgradnji aerodroma u Trebinju

D. Be.
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ugostio je danas u Beogradu člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, a jedna od tema je bila izgradnja aerodroma u Trebinju.
Vučić je fotografiju njihovog današnjeg susreta, tačnije partiju šaha, objavio na Instagramu uz poruku.

"Upravo završio razgovor s Miloradom Dodikom, srpskim članom Predsedništva BiH, o izgradnji aerodroma u Trebinju. Imamo i pet minuta za jednu brzu partiju", poručio je Vučić.

Kao što smo ranije pisali, nakon ranijih političkih najava u Trebinju su uveliko počele pripreme za izgradnju aerodroma, a pored premjera zemljišta između tri naselja, priprema se i tehnička dokumentacija i posebni timovi iz različitih oblasti aviosaobraćaja.

Na potezu od naselja Taleža do Huma, od tri i po kilometra, obavlja se premjer 300 hektara zemljišta, za budući aerodrom, a radi se o području u kojem nema naselja.

Priča o izgradnji ovog aerodroma nanovo je pokrenuta za vrijeme posljednje posjete predsjednika Srbije Aleksandra Vučića Banjoj Luci.

Kako je saopćeno, izgradnju aerodroma će u potpunosti finansirati Republika Srbija koja će njime i gazdovati, a vrijednost projekta koja se pominje jeste oko 50 miliona eura.